5 juni 2014: NO SH#T Thursday Meal – Muffins en cookies!? Wat!?
Workout of the day (WOD)
Weighted ring dip 5-3-3-2-2-2-1-1-1-1-1
Challenge of the week – week 23
2 min. AMRAP of:
Hand release push-ups
Vandaag gaan we lekker op de Amerikaanse tour. Wie zegt dat een chocolade muffin of zo’n overheerlijk cookie niet paleo is? Wij maken hem gewoon paleo! Ik geloof dat dit recept geen verder introductie nodig heeft… chococlade, kokos, bananen en noten. What else do you need?
Benodigdheden voor de chocolade muffin:
- 3 eieren
- 1.5 banaan
- 120 gr. Kokosolie of roomboter
- 125 gr. Honing
- 80 gr. Amandelmeel
- 50 gr. Gehakte pure chocolade
- 30 gr. Rauwe cacao
- 2 tl kaneel
Bereiding:
- Smelt de roomboter en pureer in de tussentijd de banaan met eieren.
- Voeg de gesmolten boter en honing bij het mengsel.
- Ze de mixer op de laagste stand en voeg dan de andere ingrediënten toe.
- Zodra het een mooi glad beslag is kan je het in muffinvormpjes gieten.
- Bak ze +/- 30 minuten op 150 graden. (minimuffins zijn in 10 minuten op 175 graden klaar).
Benodigdheden voor de cookie:
- 1 banaan
- 2 eieren
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 4 eetlepels pecannoten
- 1 theelepel rauwe cacao
- Snufje kaneel
- Handje rozijnen
- 1 theelepel honing
Bereiding:
- Hou de rozijnen en pecannoten apart en doe de rest bij elkaar en meng tot een mooi glad beslag.
- Voeg dan de rozijnen en noten toe.
- Vet een bakplaat in met kokosolie.
- Verdeel het beslag in kleine hoopjes over de bakplaat, let op dat de hoopjes even groot zjn zodat ze gelijkmatig bakken.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden in 30 minuten goudbruin.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!