5 februari 2015: NO SH#T Thursday Meal – Eiwittenbom

Workout of the day (WOD)
For time:
1600m Run
3 min Rest
1200m Run
2 min Rest
800m Run
1 min Rest
400m Run

Challenge of the week – week 6
2 min AMRAP of:
Double-unders

Eiwitten vormen de bouwstenen van je dieet. Eet je er voldoende van dan heb je langer een verzadigd gevoel, help je het lichaam om te herstellen van zware trainingen en versterk je het immuunsysteem. Het recept van vandaag gaat je helpen om je dagelijkse hoeveelheid makkelijk naar binnen te krijgen. Deze eiwittenbom is niet alleen heel goed voor je, hij is ook nog is heel lekker. Je hebt het in een hand om draai klaar en dat is wel zo fijn als je het al drukt genoeg hebt. Maak in het weekend een grote batch. Je kunt ze namelijk makkelijk als snack gebruiken of als avondmaal nemen met wat groentes. 3…2…1…START COOKING!!!

Benodigdheden:

  • 4 hard gekookte eieren
  • 500gr Rundergehakt of Half-om-half gehakt
  • 1/2 zakje Italiaanse kruidenmix
  • Peper en zout
  • Kokosnootolie of olijfolie

Bereiding:

  • Mix je gehakt met een half zakje Italiaanse kruidenmix en wat peper en zout. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Verdeel je gehakt in gelijke porties. Gebruik hiervoor eventueel een weegschaal (ongeveer 125gr per portie).
  • Maak van elk portie gehakt platte, ronde vormen.
  • Plaats in het midden van elk portie gehakt een gekookt ei en vouw het gehakt er helemaal om heen tot het een grote bal is.
  • Leg de ballen nu op een bakpapier die is ingevet met wat kokosnootolie of olijfolie.
  • Plaats de ballen in de oven (190 graden) voor ongeveer 30 minuten. Kijk af en toe hoe gaar ze zijn.
  • Serveer je gerecht koud of warm!
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.