31 december 2015: NO SH#T Thursday Meal – Oliebollen op z’n paleo’s
Workout of the day (WOD)
Gesloten i.v.m. Oud & Nieuw
Challenge of the month – December
Met de hele box:
25.000 Burpees
Het is de laatste dag van het jaar, dus dat betekent dat het tijd is voor oliebollen! Deze oliebollen lijken zeker niet op de originele oliebol, maar toch voor een paleo-variant zijn ze lekker. Ze zijn luchtig, niet klef, niet droog en goed van smaak. Je kan ze eten met een beetje kokosbloesemsuiker, maar je kan ze natuurlijk ook helemaal zonder suiker eten. Door ze gezellig te serveren in een schaal krijg je een echt “oud & nieuw gevoel”!
Benodigdheden:
- 80 gr kastanjemeel (of boekweit)
- 60 ml kokosmelk
- 30 ml water
- 1 ei, gesplitst
- snuf zout
- optioneel; rozijnen voor “krentenbollen”
- een steelpan met een laag kokosolie om de oliebollen in te frituren
Bereiding:
- Meng het meel met de kokosmelk, het weer, het eigeel en een snuf zout.
- Klop het eiwit stijf.
- Vouw dit door het beslag.
- Verhit je kokosolie. Een druppel beslag moet meteen gaan sissen zodra het in aanraking komt met de kokosolie.
- Gebruik ongeveer een eetlepel beslag per oliebol.
- Zodra de onderkant bruin is keer je deze om en bak je de andere kant bruin.
- Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!