29 oktober 2015: NO SH#T Thursday Meal – Paleo Lasagna

Workout of the day (WOD)
A.
Bench press 3-3-2-2-1-1

B.
For time:
100 Burpees

Challenge of the month – Oktober
30.000 minuten bottom squat hold of hanging from the bar
* Met de hele box.

Jullie hebben vast wel eens heel erg trek in pasta, maar helaas is dit niet paleo approved. We kunnen er natuurlijk wel voor zorgen dat we het paleo maken. In de lasagna van vandaag vervangen we de pastabladen voor pompoen. Pompoen is heerlijk zoet en voegt veel smaak toe aan het gerecht. Als je dit voor het avondeten wilt maken begin dan op tijd, want het moet nog best een tijd in de oven en vraagt best wat voorbereiding. Maar dit is het natuurlijk helemaal waard, want je hebt daarna een heerlijk avondmaaltje!

Benodigdheden:

  • 2000 gram flespompoen
  • 800 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 cups gesneden ui
  • 450 gram chipolata worstjes
  • 450 gram gehakt
  • 3 tablespoons olijfolie
  • 2 cups verse basilicum
  • 8 tenen knoflook, geperst
  • zout, peper, chilipoeder op smaak

Bereiding:

  • Verhit een pan op middelhoog vuur, voeg de olijfolie toe en bak voorzichtig de knoflook tot het “getoast” is. Voeg daarna de ui toe.
  • Kruidt het gehakt en bak dit in een pan. Bak in een andere pan de chipolata worstjes ook gaar.
  • Bak het gehakt 85% gaar en voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Voeg ook de knoflook en ui toe.
  • Snijdt de worstjes in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de saus.
  • Nu heb je de saus klaar. Laat dit langzaam verder garen op laag vuur.
  • Snij de basilicum in kleine stukjes en voeg dit toe aan de saus wanneer deze helemaal gaar is. Voeg ook nog wat peper en zout toe voor meer smaak. Als je de lasagna iets pittiger wilt, kan je er een beetje chilipoeder aan toevoegen.
  • Snij de flespompoen in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Smeer de bodem van een ovenschaal in met olijfolie en voeg 2 cups van de saus toe.
  • Vervolgens leg je daar een laag flespompoen op.
  • Herhaal dit tot je de hele schaal gevuld hebt en eindig bovenop met een laag saus.
  • Plaats de ovenschaal in een 190 graden voorverwarmde oven en laat dit in de oven voor ongeveer 90 minuten of tot de pompoen zacht genoeg is om doorheen te snijden.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.