29 mei 2014: NO SH#T Thursday Meal – Viscurry
Workout of the day (WOD)
4 rounds, each for time, of:
400m Run
Rest 3 minutes
Challenge of the week – week 22
2 min. AMRAP of:
Abmat sit-ups
Brr! Als ik naar buiten kijk dan lijkt het wel herfst. Reden om de zon op te zoeken in het buitenland maar ook om een herfstachtig gerecht op tafel te zetten. Vandaag maken we een viscurry met kabeljauw. Kabeljauw is een stevige vis en daarom geschikt om in een stoofschotel te doen. Je kan ook voor zeewolf gaan want die vis blijft ook lekker stevig tijdens het bereiden. Beide vissen zijn wel aan de prijzige kant, maar soms mag je je zelf wel eens verwennen. Vis op de markt is meestal voordeliger maar sowieso verser dan bij de supermarkt.
Benodigdheden:
– 1 ui
– 2 a 3 tenen knoflook
– Verse koriander
– 2 el. currypasta pf 2 a 3 el. garam masala
– 500 – 750 gr. Kabeljauw / zeewolf
– 1 a 2 winterwortelen
– 1 courgette
– 1 spitskool
– 300 ml kokosroom
– 1 bouillonblokje
Bereiding:
– Maak de wortel schoon en was de courgette, schaaf de groenten met een dunschiller in lange dunne repen.
– Snij de kool in dunne reepjes en de ui en knoflook fijn.
– Fruit de ui en knfolook in een hete wok en zodra ze glanzend zijn doe je er wat extra olie of kokosvet bij en voeg dan de curyy past of garam masala toe.
– Voeg de wortel en kool toe en laat het 2 a 3 minuten meebakken en doe dan het vuur lager.
– Dan kan je je kokosmelk erbij doen en laat het mengsel aan de kook komen.
– Zodra het kook doe je de courgette erbij en draai je het vuur lager.
– Bal in een aparte pan de vis om en om goudbruin met wat peper en suiker.
– Snij dan de vis in blokjes en voeg aan het mengsel toe.
– Maak het gerecht af met vers gesneden koriander.
Deze curry kan je met een frisse groene gemengde salade eten of als je er meer vocht bij doet heb je in een handomdraai een super lekkere maaltijdsoep.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!