26 mei 2016: NO SH#T Thursday Meal – Paleo Paella

Workout of the day (WOD)
A.
Front squat 10-10-10

B.
4 rounds, each for time, of:
500m Row
Rest as needed

Challenge of the month – Mei
Met de hele box:
1.000.000m Run

Dit weekend is het eindelijk zover. Wij gaan met een grote groep op bezoek in Madrid om daar de Meridian Regionals bij te wonen. Om jullie ook in een spaans sfeertje te brengen heb ik een heerlijk paella recept voor jullie, natuurlijk geheel paleo. De spanjaarden kunnen de heerlijkste paella maken en ik hoop er stiekem ook wat van te proeven dit weekend. Ik hoop dat dit recept een goede vervanger is. Het klinkt iig heel lekker!

Benodigdheden:

  • 1 bloemkool
  • 1 tbsp ghee (of grasboter)
  • 1 grote wortel, geraspt en in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele ui, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 250 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 250 gr garnalen, gepeld
  • 1 tbsp saffraan
  • 2 tsp paprika poeder
  • 1 tsp chipotle poeder
  • zout en peper naar smaak
  • handje verse peterselie, plus extra voor garnering
  • 1 tsp kurkuma

Bereiding:

  • Maal de bloemkool fijn in een food processor. Het is klaar als het lijkt op kleine rijstkorrels.
  • Voeg dan in een grote dikwandige pan de boter toe en laat dit op medium vuur smelten.
  • Voeg de wortel, paprika en ui toe en roer door tot de groentes zacht worden.
  • Voeg dan de knoflook en de kip toe en roer nog door tot de kip bijna gaar is.
  • Voeg dan de garnalen toe en bak dit geheel tot de garnalen klaar zijn (dit is wanneer ze niet meer “transparant” zijn).
  • Kruid het geheel met de saffraan, kurkuma, paprikapoeder en chipotle poeder. Roer na het kruiden het geheel goed door.
  • Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en meng het geheel weer goed door elkaar.
  • Kruid het nu indien nodig nog met peper en zout en voeg de peterselie toe. Laat het geheel nog even doorkoken tot de bloemkool zacht is.
  • Garneer het met nog wat peterselie en dan is het ready to serve.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.