23 juni 2016: NO SH#T Thursday Meal – Mexican Meatballs With Calabasitas

Workout of the day (WOD)
Push Jerk
5-3-3-2-2-2-1-1-1-1-1

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
Max plank hold (aantal seconden = score)

Paleo Nick heeft zich weer eens uitgesloofd in de keuken en weer een heerlijk recept voor ons klaar gestoomd. Dit keer is hij de pittige toer opgegaan en heeft hij spicy mexicaanse gehaktballetjes met een bijgerecht, waarvan ik niet echt weet hoe ik het moet noemen, voor ons in petto. Als je dus niet alleen houdt van zweten tijdens een workout, maar ook tijdens het eten, moet je dit gerecht dus zeker weten klaar maken. Ik hou niet echt van pittig eten, dus ik sla deze over, maar ik hoor graag van jullie hoe het heeft gesmaakt!

Benodigdheden:

Voor de gehaktballen:

  • 1000 gr gehakt
  • 2 cup uien, gesneden
  • 1,5 cup bleekselderij, gesneden
  • 3/4 cup groene paprika, gesneden
  • 2 eieren
  • 1/2 cup verse koriander, gesneden
  • 1/2 tsp chipotle poeder
  • 1/2 tsp kaneel
  • peper & zout, of evt nog andere kruiden, naar smaak

Voor de Calabasitas:

  • 6 cups courgette, gesneden in grote blokjes
  • 1 tbsp olijfolie
  • 2 cups uien, gesneden in grote blokjes
  • 2 tbsp knoflook, klein gesneden
  • 1 cup groene peper, klein gesneden
  • 1,5 cup rode paprika, klein gesneden
  • 3/4 cup groene paprika, klein gesneden
  • 1 cup champignons
  • 4 cups tomatenpuree
  • zout naar smaak

Bereiding:

Voor de gehaktballen:

  • Mix in een grote kom het gehakt, de bleekselderij, uien, chipotle poeder, kaneel, eieren en evt de andere kruiden door elkaar.
  • Verwarm een pan op het vuur met 1 eetlepel olijfolie. Maak van het gehakt steeds een gehaktballetje en voeg deze 1 voor 1 toe aan de pan totdat je alles hebt gebruikt.
  • Draai ze regelmatig om en bak ze tot ze mooi bruin zijn. Als ze klaar zijn serveer ze dan op de calabasitas.

Voor de Calabasitas:

  • Verhit een pan op medium-high heat en voeg de olijfolie en knoflook toe. Bak de knoflook tot het een beetje getoast is.
  • Voeg vervolgens de uien en de chipotle poeder toe en roer het geheel door elkaar.
  • Voeg nu de rode en groene paprika, de groene peper en zout toe. Plaats een deksel op de pan en laat het 3 minuten sudderen.
  • Vervolgens kan je de courgette toevoegen en weer met de deksel 3 minuten laten sudderen.
  • Voeg nu de champignons toe en laat weer 3 minuten sudderen met de deksel erop.
  • Hierna kan je de tomatenpuree toevoegen en is de calabasitas klaar!
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.