23 januari 2014: Recept – Pastel de Papa
Workout of the day (WOD)
A.
Find a 1RM Bench Press
B.
6 min AMRAP of:
8 Kettlebell snatches, 24kg/16kg
10 Pull-ups
Challenge of the week – week 4
Complete the following in 2 minutes:
30 Squats
Then…
As many reps as possible in the remaining time of:
Box jumps, 24″/20″
Een recept met een prima balans aan gezonde vetten, koolhyrdaten en natuurlijk eiwitten. Dit recept is een aanrader voor een ieder die er van houdt om vooruit te werken. Je kunt deze maaltijd gemakkelijk in meerdere porties delen en zelfs invriezen zonder dat hij zijn smaak verliest. Hou je niet van één van de ingredienten dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om deze te vervangen door een alternatief. Het recept komt van de CrossFit Journal en is bedacht door Nick Massie.
Benodigdheden:
- 2 kilo rundergehakt
- 12 hardgekookte eieren, in blokjes gesneden
- 8 grote zoete aardappelen, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 eetlepels verse knoflook, fijngesneden
- 1 liter tomatensaus
- 250 gram rozijnen
- 3 eetlepels kokosnootolie
- 1 blikje gesneden groene olijven
- peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak
Bereiding:
- Gooi de zoete aardappel in een grote pan en breng deze aan de kook.
- Laat de kokosnootolie smelten in andere grote pan op een middenhoog vuur.
- Voeg de verse knoflook toe en roer voor dertig seconden.
- Voeg nu de gesnipperde ui toe en roer tot het geheel een lichtbruine kleur heeft.
- Voeg nu de gehakt toe samen met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Zorg dat je het goed blijft mengen en als de gehakt helemaal gaar is voeg je de tomatensaus, rozijnen en olijven toe aan de pan.
- Haal de pan nu van het vuur en laat het rusten.
- Als de zoete aardappel goed gaar is giet je ze af en begin je met het pureren van de aardappelen.
- Verdeel het gehaktmengsel nu in bakjes en dek deze af met de puree zoals je ziet op de foto.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!