2 november 2017: NO SH#T Thursday Meal – Aardappelmaaltijdsalade
Workout of the day (WOD)
For time:
100 Double-unders
Then, perform 5 rounds of:
10 Hang power cleans, 60kg/42,5kg
10 Pistols, alternating
Then, 100 Double-unders
Challenge of the month – November
Met de hele box:
Zoveel mogelijk meters roeien
Elke week is het weer een uitdaging om te bedenken wat ik ga eten. Juist omdat er zoveel keus is, is het zo moeilijk en je weet van tevoren nooit helemaal hoe iets gaat smaken. Toch kom ik elke week weer op best lekkere maaltijden uit. Deze week ben ik voor deze maaltijdsalade gegaan. Officieel in dit recept met runderreepjes, maar ik heb deze vervangen voor varkensreepjes, omdat ik die simpelweg lekkerder vind. Na het maken verdeeld over vier bakjes en zo heb ik mooi weer voor vier avonden eten!
Benodigdheden:
- 500 gr krieltjes
- 500 gr sperziebonen
- 2 el olie
- 400 gr runderreepjes
- 1 teen knoflook
- 3 bosuien
- 1/2 limoen
- 1 tl honing
Bereiding:
- Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
- Doe een laagje water in een pan en hang er een zeef in (of gebruik een stoompan). Laat de zeef het water niet raken. Breng het water aan de kook met de deksel op de pan en stoom de sperziebonen in 10-14 min. gaar. Spoel de sperziebonen onder stromend water af, zodat ze niet te gaar worden. Halveer de langste bonen.
- erhit ondertussen de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 5-7 min. bruin en krokant. Snijd de knoflook en bosui fijn. Pers de limoen uit. Voeg het limoensap toe en roer de honing en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit. Schep de krieltjes en sperziebonen door het vlees en bestrooi de salade met de bosui.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!