19 maart 2015: NO SH#T Thursday Meal – Gefrituurde bakbanaan
Workout of the day (WOD)
A.
Deadlift 5-5-3-3-1-1
B.
3 rounds for time of:
10 Deadlifts, 102,5kg/70kg
20 Wallball shots, 20lbs/14lbs
Challenge of the week – week 12
Max pinch plate, 20kg/15kg
Als ik opzoek ben naar nieuwe recepten voor de blog dan speur ik het internet af. Vaak kom ik dan bij een aantal populaire paleo websites terecht. Voorbeelden daarvan (mocht je zelf wat meer inspiratie op doen) zijn: Nomnompaleo, ClothesMakeTheGirl, EetPaleo en PaleoNick. Het recept van vandaag kwam ik tegen op Nomnompaleo. Eén van de coole dingen van de schrijfster van dit blog, Michelle Tam, is dat zij naast een kookboek ook een iPad app heeft boordevol recepten. Dat zorgt ervoor dat je op eenvoudige manier recepten kunt vinden, boodschappenlijstjes kunt samen stellen en inspiratie kunt opdoen. Voor zowel het kookboek als de app moet je betalen maar haar blog staat vol met gratis recepten. Neem daar zelf ook eens een kijkje om wat ideeën op te doen. Geniet er weer van!
Benodigdheden:
- 4 groene bakbananen
- 1 liter kokosnootolie
- zout
Bereiding:
- Neem een grote pan en laat daar de kokosnootolie in smelten.
- Snij de bakbananen in grote blokken en verwijder de schil.
- Zet het vuur van de pan nu zo hoog mogelijk en wacht tot de olie rond de 150 graden is.
- Frituur de bakbananen nu voor 3-5 minuten en haal ze dan weer uit de pan.
- Leg ze op wat keukenpapier om op te drogen.
- Sla ze daarna fijn tot je grote, ronde stukken hebt die lijken op kleine pannenkoeken.
- Stop ze nu terug in de pan en frituur ze nogmaals voor 5-7 minuten.
- Haal ze wederom uit de pan en dep ze dit keer goed af met keukenpapier.
- Voeg wat zout toe voor de smaak.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!