17 juli 2014: NO SH#T Thursday Meal – Gepofte zoete aardappel van de BBQ

Workout of the day (WOD)
5 rounds for time of:
1 Rope climb
12 Toes-to-bar

Challenge of the week – week 29
Max height box jump (aantal cm’s is score)

Tijdens de BBQ ben ik altijd op zoek naar een leuke manier om wat groente op tafel te zetten. BBQ bestaat voornamelijk uit vlees, dus geen probleem voor onze paleo fanatics. Zolang je de saus en stokbrood achterwege laat is the sky the limit. Je kan natuurlijk een heleboel groente marineren en grillen maar poffen is ook een optie. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke sappige biefstuk van de BBQ met een gepofte ui.

Wij zijn fan van de gepofte aardappel! Je kan hem na het poffen met van alles vullen. Denk aan je gegrilde groente of allerlei verse salades/rauwkost. Op deze manier krijg je toch nog je groente binnen. Kruidenboter is natuurlijk erg lekker op een gepofte aardappel maar niet paleo proof. Wil je toch iets romigs en net even gezonder dan roomboter, maak dan een spread van geitenkaas met wat verse kruiden zoals bieslook en peterselie.

Benodigdheden:
– 4 zoete aardappelen
– zout/peper
– olijfolie
– aluminiumfolie
– avocado/paprika/komkommer/gemende sla/lente ui/ geitenkaas / verse kruiden etc.

Bereiding
– Was de zoete aardappelen met schil en prik er met een vork rondom gaten in.
– Verpak ze per stuk met aluminiumfolie maar zorg dat er nog voldoende ruimte tussen het folie en de aardappel zit.
– Leg ze niet direct in het vuur van de BBQ maar ergens aan de zijkant of langs de kolen.
– Nu heb je voldoende tijd om een lekkere salade/quacamole of je groente te grillen voor in de vulling. Gebruik lekker veel verse kruiden.
– Na 35/45 minuten zijn de aardappels gaar (als je er met een vork doorheen kan prikken) en kan je ze uitpakken. Let op! de stoom die er uit komt is erg heet.
– Snij de aardappel in de lengte voor de helft open.
– Laat de aardappel iets afkoelen voordat je hem vult met je favoriete vulling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.