15 januari 2015: NO SH#T Thursday Meal – Cracker voor een snacker

Workout of the day (WOD)

20 min AMRAP of:
10 Thursters, 42,5kg/30kg
10 Ring dips
10 Toes-to-Bar

Challenge of the week – week 3
Max hang hold (score = aantal seconden)

Hoe gaat het met alle goede voornemens? Bij ons thuis zijn we nog steeds volop aan de paleo/no shit gerechten. Afgelopen weekend had ik een bruiloft dus ben ik even buiten mijn boekje gegaan, maar nu gewoon weer verder op de gezonde tour. Ik ben zelf wel van de snacks en tussendoortjes dus heb ik iets gevonden (een recept uit het boek let’s go paleo) om dat te compenseren. Ik maak namelijk zelf crackers van allerlei zaden die je met vanalles kan beleggen en enorm vullen. Het is misschien even een uitgave om al die zakken zaden aan te schaffen maar je gebruikt gemiddeld 3 tot 4 eetlepels per keer dus je doet er wel lang mee.


Benodigdheden:
  • 4 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels pijnboompitten (optioneel)
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 ei
  • snufje zout
  • scheutje lauw warm water
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng alle ingredienten in een kom en laat 10 minuten staan zodat de chiazaad het water goed kan opnemen.
  • Leg een vel bakpapier op je ovenplaat of in een grote bak.
  • Als je een kookring hebt of iets anders wat je als vorm kan gebruiken leg je die op de bakplaat en schep je er het zadenmengsel in en dit druk je goed aan.
  • De cracker moet ongeveer een halve centimeter dik zijn.
  • Doe de crackers 10/12 minuten in de oven en draai ze dan om voor nog een kleine 10 minuten.
  • Laat ze goed afkoelen en dan kun je ze in een afgesloten trommel wel een paar dagen bewaren.
Als variatie kan je er ook natuurlijk wat gedroogde kruiden doorheen doen. Ik eet ze het liefst met wat ham en mosterd, avocade met tomaat of mijn favoriet met geitenkaas en honing. Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.