1 oktober 2015: NO SH#T Thursday Meal – Dubbel zo lekkere zoete aardappel

Workout of the day (WOD)
Tabata Wallball shots, 20lbs/14lbs
Rest 1 minute
Tabata Pull-ups
Rest 1 minute
Tabata Thrusters, 20kg/15kg
Rest 1 minute
Tabata Toes-to-bar
Rest 1 minute
Tabata Double-unders

Challenge of the month – Oktober
30.000 minuten bottom squat hold of hanging from the bar
* Met de hele box.

Opzoek naar een idee voor het recept van deze week kwam ik terecht bij de CrossFit Journal. De Journal is een bron van informatie voor CrossFit coaches en atleten. Als je er nog nooit naar hebt gekeken raad ik je zeker aan om dat eens te doen. Eén serie artikelen, “Constantly Varied Kitchen”, gaat over verschillende recepten die CrossFit atleten kunnen gebruiken om te zorgen dat zij voldoende brandstof hebben voor hun workouts. Nick Massie, die je wellicht kent van Paleonick.com, geeft niet alleen het recept maar bij sommige recepten geeft hij ook de verdeling qua Zone blokken. De Zone Diet, uitgevonden door Barry Sears, is een relatief simpele manier om meer nauwkeuriger te weten wat je precies binnenkrijgt. Sommige top CrossFit atleten gebruiken deze methode om precies te weten hoeveel zij op een dag nodig hebben om optimaal te presteren. Of je wel of niet het Zone Diet volgt, de gerechten zijn (bijna) allemaal paleo proof en mega gezond. Het recept dat ik vandaag met jullie deel zijn gebakken zoete aardappelen uit de oven. Je bent klaar voordat je het weet en ze smaken verrukkelijk!

Benodigdheden:

  • 6 grote zoete aardappelen
  • 1 cup jalapeno pepers, gesneden (en als je ze uit een blikje haalt ook uitgelekt)
  • 1 cup vol vette kokosnootmelk
  • 8 grote plakken ontbijtspek, gebakken tot ze knapperig zijn en fijngesneden
  • 4 grote plakken ontbijtspek, gebakken tot ze knapperig zijn en door de helft gesneden
  • Verse koriander, fijn gesneden

Bereiding:

  • Bak de zoete aardappelen met schil in de oven voor 30-45 minuten op 175 graden.
  • Haal van twee zoete aardappelen de schil ervan af en gooi ze in een grote kom.
  • Snij de andere zoete aardappelen door de helft en maak een kleine gat in elke halve zoete aardappel die je later weer kunt vullen. Gooi de zoete aardappel die je verwijderd niet weg maar voeg het toe aan de grote kom met zoete aardappel.
  • Voeg de pepers, kokosnootmelk en fijngesneden ontbijtspek aan de kom toe. Mix alles goed door elkaar heen.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de gehalveerde zoete aardappels ermee vol.
  • Leg de zoete aardappels weer terug in de oven en bak ze voor 5 minuten op 250 graden.
  • Haal ze uit de oven en garneer ze met de overgebleven ontbijtspek en de verse koriander.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.