1 december 2016: NO SH#T Thursday Meal – Italiaanse eitjes
Workout of the day (WOD)
A.
Front Squat 5-5-5-5-5
B.
“Tabata Squats”
8 rounds of:
20 sec squats
10 sec rest
Challenge of the month – December
Met de hele box:
Zoveel mogelijk meters roeien
Voor wie een beetje klaar is met die saaie eieren elke ochtend, heb ik een heerlijk recept vandaag. Het is nog steeds een ontbijt met ei, maar dan geheel anders. Op een heerlijke Italiaanse manier namelijk! Het kost even wat meer tijd in de ochtend, maar dan heb je ook iets. Het zal ook wel iets zwaarder op je maag vallen dan als je normaal gewoon alleen een eitje eet, dus hou daar rekening mee en anders is het vast net zo lekker om te eten als lunch!
Benodigdheden:
- 200 gram gekruid gehakt
- 100 gram verse spinazie, klein gesneden
- 1 vlezige tomaat, in fijne schijfjes gesneden
- 200 ml kokosmelk
- 70 g tomatenpuree
- 3 volle theelepels amandelmeel
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel zeezout
- 4 eitjes
- Ghee of olijfolie om de ovenschaaltjes in te vetten
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180° C.
- Vet 4 ovenschaaltjes in met ghee of olijfolie
- Vul de schaaltjes in laagjes: eerst de stukjes gehakt (gewoon rauw), daarna spinazie en dan pas de schijfjes tomaat.
- Meng de kokosmelk in een kommetje met de tomatenpuree, amandelmeel, oregano en zout.
- Verdeel de saus over de 4 schaaltjes
- Plaats de ovenschaaltjes in de oven en laat ze 15 minuten bakken.
- Haal de schaaltjes uit de oven.
- Verhoog de temperatuur naar 200° C.
- Breek een ei boven elk schaaltje, let op dat je het eigeel niet scheurt.
- Bak nog 5 tot 7 minuten verder, tot het eiwit gaar is maar het eigeel nog zacht.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!