Mark Glansbeek

Coach

In 2013 kwam Mark voor een proefles naar CrossFit Almere en was direct verkocht. Na jaren voetballen en tennissen zocht hij een nieuwe uitdaging. Een uitdaging die hij niet vond in de sportschool. De afwisseling in de workouts en daardoor de ontwikkeling van een totale fitheid in combinatie met het “community gevoel” in de box zorgt ervoor dat Mark al bijna vijf jaar meerdere keren per week fanatiek komt trainen, als het even kan samen met zijn kids.

De passie voor CrossFit ging zo ver dat hij in 2018 besloot om de CrossFit Level 1 Course te gaan volgen. Nadat hij zijn certificaat daarvoor gehaald heeft geeft hij nu een paar uur per week met veel plezier les. En als het aan hem ligt volgt de Level 2 course zodra dat mogelijk is. Mark heeft samen met zijn vriendin drie kinderen en vindt het leuk om samen lekker uit eten of op een heerlijke strandvakantie te gaan. Daarnaast vindt hij het belangrijk om van het leven te genieten. Een biertje drinken met vrienden, skiën, een dancefestival bezoeken of een weekendje weg met vriendin of vrienden spelen daar een belangrijke rol in. Zijn favoriete quote is dan ook: “Life is not a rehearsel”.

Hij doet graag middellange tot lange workouts waarin meerdere conditionele bewegingen zijn verwerkt zoals bijvoorbeeld een combinatie van wall ball shots, double unders, pull ups, roeien en burpees of push ups. De jaarlijkse “12 days of Christmas” is wat dat betreft de ideale workout voor Mark. Aan de andere kant maak je hem minder blij met “acrobatendingen” zoals hij dat zelf omschrijft… Oftewel handstand push ups en muscle ups.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– The Gymnastics Course Level 1
– CrossFit Weightlifting Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course