Junior Edelman

Owner, Head Coach

Van jongs af aan is Junior al flink aan het sporten en tot op de dag van vandaag kan en wil hij eigenlijk niet meer zonder! Hij heeft vijf jaar met heel veel plezier basketbal gespeeld en na zijn middelbare schoolopleiding is hij naar het CIOS gegaan. Helaas moest Junior na een jaar afhaken met een aantal vervelende blessures. Vanaf dat moment heeft hij alleen nog maar traditioneel fitness gedaan. Tot het moment dat hij in aanraking kwam met CrossFit! Na een aantal maanden CrossFit voelde hij zich al fitter dan ooit en had geen last meer van zijn blessures.

Al snel was duidelijk dat hij in CrossFit zijn passie voor sport en fitness helemaal kwijt kon. Met deze passie besloot hij om samen met Wesley eerst de CrossFit Level 1 Trainer Course te doorlopen. In augustus 2011 kwam de volgende stap door de eerste CrossFit box van Almere te openen. Hiermee kan hij zijn passie met anderen delen en vooral ook mensen helpen om fit en gezond door het leven te gaan.

De oefeningen die hij het liefst doet zijn butterfly pull-ups, cleans en overhead squats en zijn ‘goat’ is de deadlift. Zijn favoriete quote is: “Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.”

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Movement and Mobility Course
– CrossFit Weightlifting Course
– CrossFit Weightlifting Level 2 Course
– CrossFit Strongman Trainer Course
– CrossFit Aerobic Capacity Course
– CrossFit Adaptive Training Course
– CrossFit Gymnastics Course
– CrossFit Advanced Gymnastics Course
– CrossFit Masters Course
– BirdBox Coaching Development Course
– Mark Cannella Weightlifting Seminar
– StrongFit Seminar
– CrossFit Online Anatomy Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– Reanimatie + AED Certificaat