Soejon Pet

Coach

Sporten was van jongs af aan een noodzaak om zijn overtollige energie kwijt te kunnen. Judo, voetbal, karate, modern-jazz en lyrical-hip-hop om er maar een paar te noemen. Na vele omzwervingen uiteindelijk bij zijn roots beland in de vorm van Taekwondo (want Koreaans). Hierin bleek zijn ware talent te liggen, in eerste instantie als semi topsporter, gevolgd door jarenlang doceren, en bondscoach van Aruba. Uiteindelijk met een eigen sportschool waarin naast Taekwondo ook groepslessen gegeven werden als taebo, kickboksen, cardioboxing, en bootcamp.

Na twintig jaar doceren was het tijd om een stapje terug te doen en de focus op zichzelf te leggen. Met de verhuizing naar Almere in 2014 was de On-Ramp bij CrossFit Almere snel gevonden. De rest is geschiedenis. In 2015 kortstondig meegedaan met het coaches development programma, maar dat bleek toch te vroeg. Uiteindelijk kruipt het bloed… en is lesgeven toch weer ter sprake gekomen. Na het coaches development programma in 2022 staat hij sindsdien standaard op dinsdagavond ingeroosterd.

CrossFit is voor hem vooral plezier hebben in bewegen en een uitlaatklep, het hoofd leeg maken. Misschien herken je dat wel aan zijn ‘clowneske’ gedrag (of gewoonweg malloot). In zijn dagelijks werk als ontwerper in strategie en communicatie bij Meester Ontwerpers is hij al serieus genoeg.

Het mooie principe van CrossFit vindt hij de scalability van elke bewegingsvorm. Differentiatie maakt het mogelijk om iedereen te kunnen bedienen én uit te dagen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Alles is met elkaar verbonden en daarom streeft hij er in het lesgeven naar om te zien wat iemand nodig heeft en te pushen waar kan.

Anderen noemen hem Mr. Muscle-Up, zelf heeft hij meer met hardlopen, heavy snatches en Assault-bike. Grapje 😉

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Gymnastics