Yoga

De yoga les is op maat gemaakt voor de CrossFit atleet. De lessen focussen zich op het beoefenen van de yoga houdingen (asana’s), ademhaling (pranayama) en mindfulness/ontspanning (dharana).

Wat kan yoga voor jou betekenen?

Mobiliteit

Komen je hielen van de vloer tijdens een overhead squat of lukt het niet om in de handstand te komen door te stijve schouders? Door het beoefenen van Asana’s creëer je ruimte in het lichaam en meer mobiliteit. De basis houdingen in iedere les zullen helpen bij de externe rotatie van de heupen en schouders. Dat wat nodig is voor de basis CrossFit oefeningen.

Concentratie

Door in bepaalde houdingen te staan en te leren deze te verbinden met je ademhaling wordt je concentratie vermogen vergroot. Daarnaast leer je het beoefenen van “Dristi” daar waar jouw blik op rust. Deze techniek helpt bij de focus tijdens bijvoorbeeld olympic lifting, double-anders en box jumps.

Bewuste ademhaling

Via yoga leer je tot diep in de diafragma ademen. Dit zorgt voor kracht en een langer uithoudingsvermogen. Daarnaast kun je door het bewust te zijn van je ademhaling ook ontspannen tijdens intensieve momenten.

Evenwicht

Ontwikkel je vermogen om in evenwicht te blijven. Dit is belangrijk voor de meeste oefeningen tijdens een klassieke WOD. Verschillende yoga asana’s helpen stabiliteit te creëren die nodig zijn tijdens het beoefenen van verschillende CrossFit bewegingen.