John Nobel

Coach

John sport zijn hele leven al. Toen hij nog een klein jochie was, is hij begonnen met ijshockey. Dit heeft hij tot zijn 16e jaar gedaan. Vanaf dat moment heeft John veel aan verschillende vechtkunsten gedaan en heeft daar een aantal jaar in les gegeven. Ook begon de fitness/krachtsportwereld hem toen te trekken en heeft hij daar vanaf zijn 19e tot en met zijn 44ste levensjaar in rond gelopen. Aangezien hij na al die jaren wel een beetje uitgekeken was op het fitness-gebeuren, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Via internet heeft hij zich toen in december 2014 ingeschreven voor de beginnerslessen met de bedoeling dat hij na deze lessen 2 á 3x per week de reguliere CrossFit lessen zou gaan volgen. Tijdens de beginnerslessen sloeg echter het zogenaamde CrossFit virus al toe en sinds die tijd staat zijn bed nog net niet in de box en is hij daar vrijwel iedere dag te vinden om te trainen en veel plezier te hebben. Eind 2017 heeft John zijn CrossFit Level 1 Certificaat gehaald en heeft hij daarna het CrossFit Almere intern traject gevolgd. Sinds mei 2018 is hij daardoor nu dus ook als Coach in de box te vinden.

Naast CrossFit is zijn grootste passie kitesurfen. Hij vliegt met zijn kitesurfmaatjes de laatste 10 jaar het liefst zo hoog mogelijk boven de wateren van Nederland en de kristalblauwe wateren van andere mooie exotische oorden. Daarnaast vindt hij het heerlijk om met zijn vriendin en hun dochter veel op pad te zijn en niet veel van de leuke dingen van het leven te missen. Vakanties, shoppen, uit eten gaan, noem maar op. Zijn favoriete quote is dan ook: ‘One Life, Live It’. Verder is hij gek op gymnastics movements en dan met name muscle ups, handstand push-ups en ring dips. Tranen (en niet van geluk) krijgt hij als de assault bike, overhead squat of de thruster op het programma staan.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Culinary Ninja Course
– CrossFit Masters Course
– CrossFit Gymnastics Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– CrossFit Online Lesson Planning Course
– Reanimatie + AED Certificaat